Paccy.se

Lite Gammalt, Lite Nytt… Mycket vad jag vill…

Två Chrome-experiment från Google: spela spel på datorn med mobilen

Två Chrome-experiment från Google: spela spel på datorn med mobilen

Google har släppt två stycken Chrome-experiment: spel i din webbläsare som styrs med din smartphone. Det första spelet som publicerades heter World Wide Maze och det förvandlar vilken hemsida som helst (vi föreslår naturligtvis Swedroid.se så den här artikeln blir del av spelplanen) till en hisnande labyrint. Du får styra en kula genom labyrinten, samla poäng och undvika att dö – allt med din telefon som spelkontroll.

Det hela fungerar förvånansvärt fint och är möjligt tack vare att hemsidan kommunicerar med din mobil via Chrome. Ett annat experimentellt Chrome-spel, som dock kanske är snäppet mindre spexigt, är Roll It. Precis som i föregående exemplet styrs spelet i webbläsaren med din telefon: den här gången handlar det om att pricka rätt med en kula i stil med spel på nöjesfält.

Båda spelen är värda att testa och finns på adresserna nedan.

Kommentarer är stängda.