Paccy.se

Lite Gammalt, Lite Nytt… Mycket vad jag vill…

*dräggel* HTC One med ”Nexus-upplevelse” släpps 26:e juni

 

HTC One med ”Nexus-upplevelse” släpps 26:e juni – uppdateringar direkt från Google

Ryktena om en version av HTC One med ett oförändrat Android var i allra högsta grad sanna. Den taiwanesiska tillverkaren har alldeles nyss presenterat One med en ”Nexus-användarupplevelse”. Telefonen har utrustats med original-Android och får likt Nexus-enheterna uppdateringar direkt från Google.

 

En Google-variant av Samsung Galaxy S4 tillkännagavs under utvecklarkonferensen I/O i mitten av maj och sedan dess har det påståtts att även One skulle släppas i en version utan anpassat gränssnitt. Likt den TouchWiz-lösa Galaxy S4 kommer Google-versionen av One säljas av sökjätten från Play Store, för 599 dollar.

 

HTC skriver på sin blogg att modellen initialt kommer säljas i USA, vilket indikerar att HTC One med original-Android kan komma att saluföras i andra delar av världen längre fram. Det kommer vara lätt att låsa upp bootloadern på nya One men utöver mjukvara från Google är det exakt samma HTC-tillverkade hårdvara. Frågan från tidigare i maj är nu ännu mer aktuell – vad innebär det här för Nexus-serien och kommer Google-varianter av de populäraste flaggskeppen bli en framtida trend?

Kommentarer är stängda.