Paccy.se

Lite Gammalt, Lite Nytt… Mycket vad jag vill…

Utvecklar Sony smarta glasögon?

Utvecklar Sony smarta glasögon? [Notis]

När Google presenterade Project Glass var det som en hälsning från framtiden. Glasögonen kändes futuristiska och verkar nästan tagna från en science-fiction-film. Även om det fortfarande är en bit kvar tills dess att vanliga dödliga kan få prova på glasögonen kommer det säkert inte som någon överraskning att andra företag också är intresserade av att hoppa på tåget.

Sony skickade under 2008 in en patentansökan för ett par smarta glasögon till patentverket i USA som nu beviljat den. Eftersom det endast rör sig om ett patent finns det förstås inga garantier för att Sony faktiskt kommer att lansera ett par och det vore inte första gången ett större företag skapar rubriker genom ett patent som sedan inte lett till någon faktisk produkt.

Skillnaden mellan Sonys glasögon och Googles Project Glass verkar vara att man kan få bilder på båda glasen till skillnad från endast högerögat. Glasen går dessutom att anpassa efter användaren för att ge så bekväm passform som möjligt. I stället för att skicka ljudet till användaren via så kallad benledning verkar Sony ha tänkt sig ett par in-ear-lurar för glasögonen.

Källa: Patentverket i USA och Swedoid.se

Kommentarer är stängda.