Paccy.se

Lite Gammalt, Lite Nytt… Mycket vad jag vill…

Skissar Google också på en Smart Watch?

Om det räcker med rykten för att en tillverkare ska ses som ”först ut” med en ny produkt är det Apple som leder i det här fallet, i alla fall näst efter Sony som redan har en Smart Watch på marknaden (om än måttligt framgångsrik).

Ryktet har florerat ett bra tag om att Apple jobbar på en ”iWatch” – ett smart armbandsur som ska fungera som ett komplement till din iPhone. Apple har i vanlig ordning inte kommenterat ryktet, men i lika vanlig ordning har inte det stoppat mängder av spekulationer om smartklockans form och funktion. Att det kommer att gå att kontrollera musikspelaren eller ta emot meddelanden på handleden låter inte alltför långsökt, men det ryktas också om mer avancerade funktioner som pulsmätning.

Nyligen meddelade Apples ärkerival Samsung att de också jobbar på något liknande. Den här gången var det lite mer än ett rykte, eftersom informationen kom från en Samsunganställd i en intervju med Bloomberg. Nu kommer Financial Times med ett blogginlägg som gör gällande att Google också vill vara med på Smart Watch-tåget. Det ska vara Googles Androidfolk som jobbar med armbandsuret, vilket ger en logisk koppling till att smartklockan är tänkt att kopplas ihop med Androidmobiler.

Något som ger de här uppgifterna lite extra trovärdighet är inte bara att de kommer från Financial Times, utan även att Google redan har ett gammalt patent på en handledskonstruktion av just det här slaget.

Att Google har alla förutsättningar att designa en användbar smartklocka råder det inga tvivel om. De datoriserade glasögonen Google Glass testas just nu och är tänkta att släppas till försäljning någon gång i slutet av året.

Källa: Thephonehouse

Kommentarer är stängda.