Paccy.se

Lite Gammalt, Lite Nytt… Mycket vad jag vill…

Kör Android-appar på datorn

bluestacks

Bluestacks är en programvara som finns både för Mac och Windows och som gör att man på ett väldigt smidigt sätt kan köra Android-appar på sin dator.

Det är egentligen inte särskilt svårt att tanka ner och installera utvecklingspaketet för Android-telefoner för att på så sätt köra en virtuell Android-maskin på sin dator och kunna testa Android-spel och appar den vägen.
Bluestacks erbjuder dock ett betydligt enklare sätt att få tillgång till Android-världen genom datorn.

Programmet kräver nämligen ingen krånglig konfiguration utan installeras och körs precis som ett vanligt Windows-program. När programmet är igång så känner man snabbt igen sig i Android-miljön och kan bland annat synka programmet med sitt Google-konto. Istället för att man pekar på skärmen så använder man sig av muspekaren för att swypa och styra spel och appar som man laddar ner.

Genom att man hämtar hem appen Bluestacks Cloud Connect från Google Play till sin vanliga mobiltelefon så kan man även synka apparna i Bluestack på sin dator med sin befintliga telefon och surfplatta, och på så vis installera alla de appar man har i telefonen också på datorn.
Programmet är förvånansvärt snabbt och tar inga större systemresurser i anspråk så länge man inte ägnar sig åt de allra senaste 3D-spelen för Android. Man kan lugnt låta programmet ligga och puttra i bakgrunden på datorn när man inte använder det.
bluestacks
På min testdator använde programmet bara ett fåtal procent av systemresurserna när det kördes i bakgrunden, för att sedan åka upp till uppemot 15 procent vid användning av enklare appar som Google Maps och Flightradar 24. Ägnar man sig istället åt mer grafiskt avancerade tillämpningar, som nya spel till exempel, så går det förstås åt mer kraft. Eftersom programmet fortfarande befinner sig i betastadiet så får man ha överseende med att det kan vara lite buggigt.
Källa: Bluestacks

Kommentarer är stängda.