Paccy.se

Lite Gammalt, Lite Nytt… Mycket vad jag vill…

Ett coolt skepp kommer lastat – Cool Ship med Android

Cool Ship påstår sig erbjuda den bästa lösningen för den som både värnar om miljön och som vill ha datorn inbyggd i tangentbordet.

4117752081
Cool Ship är ännu en Android-dator, men något annorlunda. Den är, liksom återuppståndna nyversionen av Commodore 64, inbyggd i ett tangentbord och kräver bara en skärm och en mus för att fungera. Och egentligen inte ens en mus eftersom det finns en pekplatta monterad i det nedre högra hörnet av datorn.

2596408887

 

 

 

 

Cool Ship använder Android 4.0 som operativsystem, men har ett kraftigt omdesignat gränssnitt som också heter Cool Ship. Av hårdvaran att döma rör det sig inte om något prestandamonster. En dubbelkärnig processor på 1,5 GHz tillsammans med 1 GB ram-minne gör att Cool Ship redan här utklassas av Androidmobilernas flaggskepp. Att det bara finns 4 GB internminne, med möjligheten att dubblera det vid köptillfället, lär inte heller imponera på någon.

Men Cool Ship siktar inte på att blåsa bort oss med fet grafik i de senaste spelen, utan snarare på de som vill ha en simpel dator som lätt går att kopplas till tv:n. Med en vikt på 1,2 kg och mått på 395x15x34 mm är det inte en pryl som tar mycket plats heller.

Företaget bakom Cool Ship, Focus Will, har släppt en allt annat än påkostad reklamfilm som detaljerar de olika funktionerna i Android-datorn. Om du inte skräms bort av den mystiska elektroniska bakgrundsmusiken kan du surfa vidare till sajten Indie Gogo för att stödja projektet. Ett stycke Cool Ship kostar dig 89 dollar (602 kronor) och leveranserna sätter igång under april.

via IDG.se.

Kommentarer är stängda.